Anketa: Građani o vakcinaciji protiv korone

Postavljeno: 20.01.2021

Masovna vakcinacija protiv korona virusa u Kruševcu uveliko je počela. Na punktu u Hali sportova među prvima vakcine kineskog proizvođača su primili sugrađana stariji od 65 godina, pripadnici policije, vojske i prosvetni radnici. Stariji Kruševljani, u anketi koju je sprovela naša redakcija, kažu da imaju poverenje u vakcinu i da veruju da će tako biti bezbedni

– Primili smo vakcinu za grip i muž i ja, dobro smo prošli, tako da nismo ni protiv ove vakcine. Verujemo da će nas bar malo zaštititi pošto je situacija ovakva kakva jeste – kaže Radmila Đinđić (76), zdravstvena radnica u penziji.

– Mi kao zdravstveni radnici znamo koliko doprinosi vakcinacija. Mlađi članovi naše porodice za sada se nisu izjasnili povodom vakcinacije, ali ću im kao roditelj savetovati da se vakcinišu, jer samo tako ova situacija može da se popravi. Od vakcini ne može da nam bude gore – nadovezuje se suprug R.Đ. , penzionisani zdravstveni radnik.

Ispred hale, najviše ima penzionera, uglavnom dolaze u paru da zajednički prebrinu vakcinaciju, posle koje će konačno moći da odahnu.

– Rešili smo da se zaštitimo koliko možemo. Verujem da je vakcina bezbedna, vidim da mlađi još uvek razmišljaju da li da je prime. Ako pomogne – pomogne, ako ne, mi smo stariji svakako na redu – kaže Milovan Godić (68), penzioner.

Njegova supruga, Ružica Godić (65), takođe veruje da je vakcina bezbedna.

– Prethodnih meseci sam se štitla tako što nisam izlazila nigde, ni na kakve skupove, uglavnom sam bila kod kuće, izlazila sam samo do prodavnice. Uželela sam se kontakata sa ostalima, ali takva je situacija – navodi ona.

Prijava za vakcinaciju vrši se preko portala eUprava, a Kruševljani i Kruševljanke koji preko portala ne mogu da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19 to mogu da učine pozivanjem kruševačkog Kol centra
Građani mogu da se jave na brojeve 037/446-446 i 066/446-446, svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 časova, obaveštavaju iz Gradske uprave Kruševac.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top