„Animefest“ od 8. do 12. avgusta

Postavljeno: 06.08.2022

Drugu godinu zaredom u Alternativnom kulturnom centru „Gnezdo“ održava se Animefest. Program traje od 8. do 12. avgusta, od 18 do 23 časa. Ovo je prava prilika za ljubitelje anime filmova i uopšteno japanske kulture.

Katarina Dragonjić, organizatorka događaja, podseća kako je došla na ideju:

Svratila sam u „Gnezdo“, povodom radionice o fotografiji. Tamo sam upoznala Kaću Dimitrijević, upravnicu tog prostora, sa kojom sam odmah započela saradnju. Ona me je pitala koji bi događaj privukao mlade, a ja kao veliki ljubitelj anime supkulture, predložim da događaj bude upravo u vezi sa tim.

Napominje da nije imala specifične ciljeve, već da je samo želela da okupi što više mladih na jednom mestu, ne znajući u šta se upušta. Ponosna na svoj uspeh dodaje:

Za razliku od prošlogodišnjeg festivala, sada ovaj događaj organizuje Anime klub „Taiyaki“, koji se u međuvremenu oformio. Klub broji 50 članova, a odziv je sve veći i veći. Prošle godine smo ugostili posetioce iz Beograda, Paraćina, Jagodine, Niša, Kraljeva i drugih gradova. Očekujemo veliki odziv i ove godine.

Poslednjeg dana festivala biće održana žurka na kojoj će svirati Blink, to će biti treći put da nastupaju pred publikom u „Gnezdu“.

– Pozivam sve zaljubljenike u kulturu i umetnost da se upoznaju sa našim radom, a mi ćemo vas ugostiti na najbolji način. Verujemo da će svako naći nešto što će mu privući pažnju. Vidimo se druge nedelje avgusta – poručuje naša sagovornica.

Inače, Animefest su finansijski podržali Grad Kruševac, sponzori i saradnici.

U toku slobodnog vremena,  učesnici programa imaju prilike da čitaju mange naše biblioteke – preko 50 različitih naslova – ili da igraju neke od najnovijih društvenih igara.

Luka Kijačić

Foto: Instragram stranica „Gnezda“

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top