Alternativni centar za devojke organizuje radionice o zaštiti na internetu

Postavljeno: 02.03.2022

U toku je prijava za online radionice “Kako do zaštite na netu?” na kojima će se govoriti o zaštiti na internetu i prevenciji digitalnog nasilja, a koje organizuje Alternativni centar za devojke iz Kruševca. Biće održane četiri radionice preko Zoom platforme, namenjene mladim ženama/devojkama uzrasta od 18 do 25 godin, a koje će voditi novi timovi vršnjačkih edukatorki Alternativnog centra za devojke

-Tokom poslednjih godina, a posebno od početka pandemije virusa Covid19 sve više smo usmereni na korišćenje informaciono komunikacionih tehnologija. Tehničkim znanjima koja se odnose na samu upotrebu smart telefona, računara, tableta i druge opreme lako ovladavamo, ali iza toga se krije čitav spektar znanja koja su nam potrebna kako bismo na internetu bili bezbedni/e – kaže Andrijana Kočić iz ovog udruženja.

U medijima, ali i u ličnim odnosima, dodaje ona, često svedočimo različitim zloupotrebama tehnologije, pa se radionice organizuju kako bi se predupredila loša iskustva i pružila osnovna znanja vezana za bezbednost u digitalnom okruženju.

Nasilje na internetu predstavlja veliki društveni problem. Gotovo sve smo čule da je neko doživeo neku neprijatnost na netu, a mnoge među nama su imale i same takvo iskustvo. Novi radioničarski tim vršnjačkih edukatorki Alternativnog centra za devojke želi da sa vama podeli svoja znanja i iskustva o zaštiti na netu.Nudimo vam: Bezbedan zoom prostor za razmenu znanja i iskustva o pitanjima privatnosti, bezbednosti i prevenciji nasilja na netu – ističe naša sagovornica.

Radionice će se održavati u više termina u trajanju od sat i po vremena, putem zoom platforme, a polaznice će moći da biraju termin koji im najviše odgovara (11,14,18 ili 20 mart). Prijava traje do 6 marta u ponoć i može se izvršiti putem linka
linka: https://www.surveymonkey.com/r/YJN8BJP?fbclid=IwAR1DDlLssYmrAE_4LY8xMkQRHppV8VInI9HYYlNCB4yk7RO2M77VFlPIW8U

Realizaciju radionice podržava fondacija Global Fund for Women.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top