Aleksandrovačka manifestacija u slavu vina i Boga Bahusa

Postavljeno: 02.05.2023

Na Međunarodnom sajmu vina „Župa 2023“ učestvovalo je 60 domaćih i stranih vinarija

Na sajmu su prednjačile vinarske kuće iz Župe, a među izlagačima bili su predstavnici vinarija iz Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije i Crne Gore.
Program je održan u „Župskom dvoru“ a u Bahusovoj kapljici uživale su vinopije iz Župe, Brusa, Kruševca, Trstenika, Niša, Beograda, Novog Sada i drugih gradova Srbije.

Izlagači su ponudili svoja najkvalitenija vina, a predstavili su se i proizvođači sireva, pršuta, vinske ambalaže, hemijskih proizvoda za zaštitu vinove loze i drugi.

Tradicionalnu, desetu po redu, manifestaciju, otvorio je zamenik predsednika opštine Nenad Marković, koji je govorio o hiljadugošnjoj tradiciji uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina u Župi.

– Vino je vekovima predstavljalo izvor moći, bogatstva, slave, ali i načina opstanka vrednih Župljana, koji su slavu najkvalitetnijih župskih vina proneli širom Evrope i sveta“ – istakao je zamenik čelnika lopkalne samouprave.

Prema rečima predsednika opštine Aleksandrovac dr Mirka Mihajlovića, vinogradari i vinari su ponos Župe.

– Raduje nas što se iz godine u godinu povećava broj vinarija iz zemlje i inostranstva, kao i broj posetilaca, ljubitelja Bahusove kapljice. Kako primećujemo, „Župski dvor“ postao je mali za prijem svih ljudi koji su danas došli na Sajam vina. Zato za narednu godinu razmišljamo da obezbedimo novi, veći prostor za sve posetioce ove manifestacije – kazao je predsednik Mihajlović.

Sajam je uspešno organizovala Turistička organizacija uz podršku opštine Aleksandrovac.

Ž. Milenković

Ostale vesti

Komentari

  1. Ni kaže:

    Bravo za gospodina Žiću!

1 thought on “Aleksandrovačka manifestacija u slavu vina i Boga Bahusa

Comments are closed.

back-to-top