Aleksandrovac: Uvedena vanredna situacija

Postavljeno: 21.10.2020

Krizni štab u Aleksandrovcu doneo je danas odluku od proglašenju vanredne situacije u ovoj opštini. Prema saznanjima portala “Kruševacgrad”, čak 31 slučaj infekcije korona virusom registrovan je u proteklom periodu, hospitalizovano je šest lica, a u odnosu na ukupan broj inficiranih u Rasinskom okrugu, čak 40 posto je upravo iz Aleksandrovca

Posebno zabrinjava situacija u fabrici PPT “Armature”, gde je utvrđena transmisija virusa. Broj pozitivnih slučajeva u ovoj fabrici i članova njihovih porodica je oko 20.

Očekujemo da pristignu rezulati još 10 testiranih lica sa teritorije naše opštine, a samo u ponedeljak smo među 17 testiranih dobili 13 potvrda o infekciji – navodi Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac. -Usvojili smo sve preporuke Republičkog Kriznog štaba, koje se odnose na nošenje maski i na otvorenom prostoru, ograničenje rada ugostiteljskih objekata, odnosno njihov rad u posebnom režimu.

Epidemiološku situaciju u Župi dodatno komplikuje nepridržavanje preporuka o organizovanim slavljima, krštenjima i svadbama u restoranima. Nadležna inspekcija registrovala je niz takvih prekršaja.

U Aleksandrovcu je vanredna situcija bila na snazi od 7. jula do 9. septembra.U opštini koja broji oko 20.000 stanovnika, ponovo se beleži veći priliv pacijenata sa respiratornim tegobama.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top