Akciju „Čuti i razumeti” ove godine podržale Frajle i paraolimpijac Rastko Jokić

Postavljeno: 03.10.2020

Humanitarna akcija posvećena deci sa oštećenim sluhom „Čuti i razumeti“ ove godine se uprkos pandemiji organizuje po deveti put. Obeležena je nagradnim likovnim konkursom i video pozdravom organizatora, kompanije Audiovox, članica muzičke grupe “Frajle” i paraolimpijca i evropskog šampiona u streljaštvu Rastka Jokića

Ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom kovid-19, Audiovox, glavni organizator akcije “Čuti i razumeti” odlučio je da se manifestacija održi u okviru škola dece sa oštećenim sluhom, bez tradicionalnog zajedničkog izleta.

Umesto toga organizovan je nagradni likovni konkurs za decu na temu “Moji slušni aparati i ja” kojim je obeležena akcija “Čuti i razumeti”. Žiri u kome su zajedno stručnjaci iz oblasti oštećenja sluha kod dece i likovni umetnici će početkom ovog meseca izabrati tri najbolja dečija rada za koje je Audiovox obezbedio vredne nagrade.

– Iako ove godine nismo mogli da se družimo uživo, Audiovox je pripremio zajednički video pozdrav za svu decu, a pored članova našeg kolektiva, njih su želeli da pozdrave i članice grupe Frajle i paraolimpijski sportista Rastko Jokić – kaže organizator.

Inače, Audiovox je ovu akciju pokrenuo u septembru 2012. godine povodom Svetske nedelje gluvih i nagluvih osoba koja se obeležava poslednje nedelje septembra.

Pored poznatih stručnjaka iz ove oblasti i velikog broja kompanija, humanitarnu akciju „Čuti i razumeti“ su do sada podržali i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina kao i veliki broj pevača, glumaca, sportista, voditelja i mnogi drugi.

U prethodnih 8 godina akcija je osim u Beogradu održana i u Jagodini, Nišu i prošle godine u Kragujevcu.

Želja Audiovox-a je da akcijom „Čuti i razumeti“ deci sa oštećenim sluhom pokloni jedan lep dan u godini i druženje sa vršnjacima i da javnosti na taj način pokaže da su ona deo našeg društva i istovremeno podseti sve nas na njihove želje i potrebe.

Na internet sajtu www.cutiirazumeti.com koji je posvećen ovoj humanitarnoj akciji mogu se videti detalji sa prethodnih okupljanja.

Ostale vesti

back-to-top