Akcija Treće dete: Poklon čestitke za bebe iz višečlanih porodica

Postavljeno: 28.12.2021

Od Vidovdana do danas rođeno je 45 beba, koje su treće, četvrto ili peto dete u porodici, a njhovim roditeljima su danas uručene poklon čestitke od po deset hiljada dinara. Reč je o tradicionalnoj akciji koju Grad Kruševac organizuje dva puta godišnje, pred Vidovdan i pred Novu godinu, a sada je za nju iz budžeta izdvojeno 450 hiljada dinara

Budžet za populacionu politiku će u 2022.godini biti uvećan za skoro 10 miliona dinara i iznosiće 52,8 miliona dinara. Meni je ovo najdraža aktivnost koju radim u toku godine. Srećna sam što ste se odlučili da imate više od dvoje dece i na taj način ulepšate Kruševac osmesima i pogledima dečijim. Simbolična čestitka i novac koji dodeljujemo svake godine se uvećava – rekla je Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Najavljeno je da će davanja za decu rođenu prvog januara biti povećana sa 250.000 dinara na 300.000 dinara te da će za novorođenu decu na teritoriji grada umesto dosadašnjihj 5,3 miliona biti izdvojeno 7,2 miliona dinara. Fond za pomoć porodicama za trećeg i četvrtog đaka iznosiće 8,4 miliona, dok će se za jednokratnu pomoć nezaposlenim porodiljama izdvojiti 21 milion. Između ostalog najavljeno je izdvajanje za đake prvake od 8,5 miliona, ali i dodatna pomoć za prevoz materijalno ugroženih učenika srednjih škola, koja iznosi 4,4 miliona dinara.

Svi moramo da damo doprinos da naša deca žive svoj život na najbolji mogući način. Stvorićemo uslove, gradićemo nove škole, bolnice, fiskulturne sale, da naša deca budu ponosna na ono što radimo – rekao je Ivan Mijajlović, predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top