Akcija Crvenog krsta na Svetski dan zdravlja

Postavljeno: 06.04.2022

Već tradicionalno, na Svetski dan zdravlja (7.april) kruševački Crveni krst organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Poziv je dođu i učestvuju u akciji otvoren je za sve ljude dobre volje koji mogu i žele da daju krv

Akcija dobrovoljnog davanja krvi sutra će biti organizovana na dve lokacije- u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8 do 14 časova i u Mesnoj zajednici „Ujedinjene nacije“, od 9 do 13 časova.

Od početka godine, Crveni krst je organizovao devet akcija doborovoljnog davanja krvi, u okviru kojih je prikupljeno 786 jedinica ove dragocene tečnosti. Po prvi put u ovoj godini krv je dalo 99 ljudi.

Inače, Svetski dan zdravlja je ove godine posvećen očuvanju zdrave životne sredine i obeležava se pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje”. Cilj ovogodišnje kampanje je podizanja svesti o uticaju zagađenja vazduha, vode i hrane na zdravlje i mogućim posledicama, te podsticanje na aktivnosti i mere koje treba preduzeti, kako bi se očuvala životna sredina, a time i zdravlje ljudi. D.P.

Ostale vesti

back-to-top