Objekti u Bivolju na meti vandala

Postavljeno: 20.04.2023

Na zgradi Alternativnog kulturnog centra „Gnezdo“, kao i na okolnim objektima u blizini, nakon praznika su osvanuli grafiti sa uvredljivim porukama, koje su vandali ispisali. Skrnavljenje nekadašnje „Bele boce“ i njene okoline, privuklo je pažnju lokalne zajednice i javnosti, koja je ovaj slučaj prijavila komunalnoj miliciji. Iz AKC „Gnezdo“ osudili su vandalizam i izrazili žaljenje zbog štete koja je načinjena

Kada je kruševački street art umetnik Piros oslikao nekada čuvenu zgradu „Bela boca“ mislili smo da je zadatak obavljen savršeno, a da mural kao što je njegov snažno oblikuje vizuelni identitet ovog dela grada povezujući njegovu prošlost i budućnost. Nakon nekoliko godina pojavile su se, izgleda, i prve kritike mladih umetnika iz Bivolja i želja da naprave svoj proboj na umetničkoj sceni-kažu iz AKC „Gnezdo“ povodom počinjenog vandalizma.

Pored zgrade „Gnezda“, uvredljivim grafitima je ispisan je i most koji se nalazi u blizini, kao i nekoliko bandera i saobraćajnih znakova, a nije pošteđena ni okolna komišijska zgrada, koja je sveže okrečena i na kojoj još uvek stoji skela za izvođenje radova.

-Mesna zajednica je podnela krivičnu prijavu komunalnoj miliciji. Pozivamo građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost i pomognu sprečavanju daljeg oštećenja ovih objekata-navode iz AKC„Gnezdo“.

Kako se ružan prizor iz Bivolja ne bi ponovio, svi kao odgovorni članovi zajednice, moramo podići svest o očuvanju javne i privatne imovine i reagovati na svaki vid vandalizma, jer on izaziva osećaj neugodnosti i netrpeljivosti u zajednici.

M. J.

 

Ostale vesti

back-to-top