Tribina o značaju socijalne inkluzije mladih iz ranjivih grupa, dođite!

Postavljeno: 04.10.2021

U utorak (05.oktobra) sa početkom u 12 časova u Skupštinskoj sali opštine Ćićevac biće održana tribina „Mogućnost kreiranja i promocije socijalne inkluzije kroz Klub za mlade“, koju organizuje udruženje „Okular“ iz Ćićevca.

Ovo je prilika da se svi zainteresovani za ovu temu razgovaraju sa ljudima iz struke, koji će učestvovati na pomenitoj tribini. Pored koordinatorke Inkulzivnog kluba za mlade, na tribini će govoriti i spec. pedagog Ivana Rakić o značaju socijalne inkluzije za mlade iz ranjivih grupa, sa fokusom na mlade na porodičnom smeštaju u hraniteljskim porodicama.

Tribina je akreditovana kod Komore socijalne zaštite i namenjena zaposlenima u sistemu socijalne zaštite, predstavnicima institucija, opštinske uprave i roditeljima / starateljima mladih osoba.

U Inkluzivnom klubu za mlade mladi mogu da se druže, gledaju fimove, igraju društvene igre i učestvuju u brojnim drugim aktivnostima, a pomoć ovakvom projektu uvek je dobrodošla.

Tribina se organizuje kao deo projekta „Inkluzivni klub za mlade“ koji se u opštini Ćićevac realizuje od februara 2021. godine kao pilot usluga inicirana u okviru regionalnog programa „Societies 2“. Pomenuti program finansira EU, sa ciljem unapređenja socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i/ili mentalnim teškoćama, pružanja podrške porodicama i prevencije institucionalizacije na teritoriji opštine Ćićevac.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top