Kruševljanima Taško Načić na poklon

Postavljeno: 14.08.2021

Taško Načić je oslikan na muralu u Čolak Antinoj ulici zajedno sa kolegama iz filma „Ko to tamo peva“. Kruševljanima je ovaj mural poklonjen kao deo projekta „A1 kinoteka“

Na svega par minuta hoda od pozorišta u kome se Taško Načić proslavio, nikao je novi mural koji oslikava scenu iz filma „Ko to tamo peva“. Mural je oslikao Dimitrije Prodić. Ono što čini ovaj mural posebnim jeste to što će biti upotpunjen modernim tehnologijama, konkretno AR (augmented rijaliti).

– Kada mural bude potpuno završen, biće napravljen „augmented rijaliti“ filter za instagram i fejsbuk, biće postavljena tabla tako da će ljudi slikajući i skenirajući mural moći da dobiju neke dodatne efekte – izjavio je za KruševacGrad Filip Šoln, član tima koji radi na ovom muralu.

„Ko to tamo peva“ je jedan od filmova digitalno restauriran u okviru projekta „A1 kinoteka“ od strane Jugoslovenske kinoteke i kompanije A1 Srbija. U okviru ovog projekta, na Slobodištu, mogli smo da uživamo u projekcijama filmova „Bal na vodi“ u subotu (14. avgust) i „Majstori, majstori“ u nedelju (15. avgust).

Kruševac je jedan od gradova koji je deo ovog projekta. Prethodne nedelje to je bilo Kraljevo, a narednih nedelja u planu su još četiri grada u Srbiji.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top