+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » NSZ objavila konkurse za subvencije

NSZ objavila konkurse za subvencije

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas (17. februara) 2016. godine, javne pozive -konkurse u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada te institucije za ovu godinu.

Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje objavljeni su i na sajtu NSZ – nsz.gov.rs

Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u ovoj godini podrazumeva subvencije koje se odobravaju poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, u jednokratnom iznosu, radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Subvencija se primenjuje za nezaposlene do 30 godina, starije od 50 godina, nezaposlene koji su prijavljena na evidenciju NSZ po osnovu viška, pripadnike romske nacionalnosti, osobe sa invaliditetom te radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći.

Visina subvencije je određena stepenom razvijenosti opštine prema mestu zapošljavanja lica, odnosno od 150.000 do 300.000 dinara dinara po licu.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. novembra ove godine.

Javni poziv nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje predvidja subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica romske nacionalnosti koji se vode na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla. Subvencija se dodeljuje nezaposlenom u jednokratnom iznosu od 180.000,00 dinara, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i izmiruje obaveze po osnovu javnih prihoda najmanje 12 meseci. Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 18.april ove godine.

Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje predvidja subvenciju za samozapošljavanje nezaposlenima koji su na evidenciji NSZ i imaju završenu obuku za započinjanje sopstvenog posla. Dodeljuje se jednokratno, iznos je po 180.000 dinara, odnosno po 200.000 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom.  Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i izmiruje obaveze po osnovu javnih prihoda najmanje 12 meseci. Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom je 18..april ove godine.

Nacionalna služba je raspisala i javni poziv poslodavcima za subvenciju dela zarade korisnika novčane socijalne pomoći . Ta mera podrazumeva odobravanje subvencije poslodavcima radi aktivacije nezaposlenih korisnika novčane socijalne pomoći, u cilju njihove radno- socijalne integracije i smanjenja zavisnosti od davanja iz sistema socijalne zaštite. Subvencija se odobrava poslodavcu koji pripada privatnom sektoru i zapošljava nezaposlenog korisnika novčane socijalne pomoći koji se vodi na evidenciji NSZ, a realizuje se kroz subvenciju dela zarade poslodavcu u iznosu do 15.000 dinara po licu na mesečnom nivou, za pun fond radnih časova, u trajanju od 12 meseci od dana zasnivanja radnog odnosa. Poslodavac je obavezan da zadrži lica u radnom odnosu najkraće 6 meseci nakon isteka perioda za koji je ostvareno pravo na subvenciju.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30.novembra ove godine.

Javni konkurs za organizovanje javnih radova, na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom predvidja radno angažovanje prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanje i unapređenje radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i ostvarivanje određenog društvenog interesa. Prioritet prilikom uključivanja u javne radove imaju viškovi zaposlenih sa evidencije NSZ. Javni rad sprovodi poslodavac – izvođač javnog rada, koga određuje Nacionalna služba na osnovu javnog konkursa. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima. Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrdiće se broj radnih dana za svako lice uključeno u javni rad.

Javni konkurs je otvoren od dana objavljivanja, a poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je 18.03.2016. godine.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas (17. februara) 2016. godine, javne pozive -konkurse u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada te institucije za ovu godinu. Javni pozivi i konkursi Nacionalne službe za zapošljavanje objavljeni su i na sajtu NSZ – nsz.gov.rs Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u ovoj godini podrazumeva subvencije koje se odobravaju poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, u jednokratnom iznosu, radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Subvencija se primenjuje za nezaposlene do 30…

Review Overview

Rejting korisnika 3 ( 3 glasova)
x

Proveri i

Kruševačka policija uhapsila sedam osoba osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja

Policija je na području Srbije, u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije,  uhapsila 93 osobe, protiv još 38 ...

Javna diskusija o Evropskoj uniji i evrointegracijama

Da su žene iz Srbije i sa Kosova i Metohije nedovoljno uključene u proces pregovora Beograda i Prištine te da ...

Henkel u trećem kvartalu – potvrdjena prognoza prodaje na godišnjem nivou

– Henkel je zabeležio snažan učinak u trećem kvartalu i uspeo da, u sve zahtevnijem tržišnom okruženju, dodatno unapredi prodaju ...

Nada Budimović jedna od dobitnica Godišnje medijske nagrade za toleranciju

Glavna i odgovorna urednica lista GRAD i portala krusevacgrad.rs, Nada Budimović, jedna je od dobitnica Godišnje medijske nagrade za toleranciju. ...

Od danas zimski režim održavanja puteva

Oko 120 radnika kruševačkog  Javnog komunalnog preduzeća biće angažovano na čišćenju snežnih padavina na trotoarima, pešačkim stazama i parkovskim površinama ...