Napredak u subotu u Gornjem Milanovcu

Postavljeno: 04.08.2016

Na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba Napretka Dragan Ivanović i fudbaler Nenad Šljivić najavili su danas utakmicu trećeg kola Super lige u kojoj Napredak gostuje Metalcu iz Gornjeg Milanovca

– Metalac i Napredak su ekipe koje imaju prilično izjednačen kvalitet po pitanju igračkog kadra. Utakmica sa Partizanom je imala dvostruki efekat, s jedne strane fizički i psihički smo dosta ispražnjeni, a sa druge su igrači napravili veliki psihološki napredak, koji se ogleda u samopouzdanju.

Igrači su protiv Partizana odigrali veoma dobro, i sigurno je da ćemo iskoristiti tu pozitivnu energiju koja nas krasi da bi se dobro pripremili za Metalac.

Pored prednosti domaćeg terena, Metalac ima i prednost dužeg mikro ciklusa, jer  je igrao u petak, a mi u nedelju, i sigurno je da će igrati na pobedu.

Naši momci imaju dobru psihološku prednost i mislim da možemo da očekujemo pozitivan rezultat u Milanovcu – rekao je šef struke Napretka Dragan Ivanović okupljenim novinarima.

Dodao je da velika grupa igrača i on sam imaju motiv da Napredak u ovoj sezoni ostvari što bolji uspeh.

Do uspeha nije lako doći jer imate za protivnike stabilne klubove sa stabilnim igračkim kadrom. Međutim ovde se dešava nešto pozitivno.

Ne znam kakav će rezultat biti u Milanovcu ili u sledećoj utakmici. Ali ono što su momci pokazali u prva dva kola i kroz ceo pripremni period meni daje ohrabrenje da pozitivno razmišljam.

Bez obzira što nisu došla neka zvučna imena, iskoristili smo priliku da iz postojećeg igračkog kadra izvučemo maksimum i za sada je to korektno.

Posle devetog kola možemo da govorimo o tome kakva smo ekipa. U ovom momentu u svaku utakmicu ulazimo maksimalno skoncentrisano na protivnika sa ciljem što povoljnijeg rezultata.

Što se zdravstvenog kartona ekipe tiče, Miladinović će propustiti i ovu utakmicu, a Varga i Ndaje su sanirali povrede zadobijene na predhodnoj utakmici.

Fudbaler Napretka Nenad Šljivić ekipu Metalca smatra ozbiljnim protivnikom sa iskusnim trenerom:

 Oni su prilično homogena ekipa.Otišlo im je par iskusnih igrača,ali su na tim pozicijama i doveli iskusne igrače. Čeka nas tvrda borba a mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo dobar rezultat.Sve zavisi od nas samih. Imamo krila,samopouzdanja,pozitivnog zaleta i na nama je da to opravdamo. Zadovoljstvo je gledati zadovoljne saigrače koji su svakog dana sve bolji i ne sumnjam u dobar rezultat.

Utakmica Metalac-Napredak igra se u subotu 6.avgusta u 20:00 časova na stadionu u Gornjem Milanovcu.

Foto: fk napredak

Ostale vesti

back-to-top