Stručna praksa studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Postavljeno: 11.02.2016

Danas su u kabinetu Gradonačelnika potpisani ugovori o poslovnoj saradnji između Gradske uprave, Javno – komunalnog  preduzeća, JP „Vodovod“ i JP „Gradska toplana“ sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Ugovori se odnose na obavljanje stručne prakse studenata iz Kruševca, koji studiraju na ovom fakultetu, a koju će realizovati u Gradskoj upravi i ovim javnim preduzećima

Prodekan za saradnju sa privredom Ekonomskog fakulteta dr Dragan Lončar, rekao je da od oko 8.000 studenata, koliko ih pohađa ovaj fakultet, oko 200 je iz Kruševca. Njima će biti pružena prilika da stiču stručnu praksu, kao vid organizovane pripreme studenata za primenu stečenih teorijskih znanja i savladavanja poslovnih veština u oblasti koju studiraju.

Prema rečima direktora Nacionalne službe zapošljavanja – Filijala u Kruševcu, Predraga Markovića u planu je uključivanje i privatnog privrednog sektora, ali i proširenje broja fakulteta. Vode se pregovori sa Fakultetom organizacionih nauka, Tehnološko–metalurškim i dr., a krajnji cilj je, podstaknuti mlade da se nakon obrazovanja na Univerzitetima u Srbiji vrate u Kruševac i daju lični doprinos razvoju rodnog grada.

 

Ostale vesti

back-to-top